Menu

gotujcośniecoś

każdy może gotować jeden lepiej drugi gorzej.

KARCZEK W MLEKU

wela2

1 KG KARCZKU BEZ KOŚCI

1/2 L MLEKA

4 ZĄBKI CZOSNKU

3 ŁYŻKI MAJERANKU

0LEJ

SÓL PIEPRZ

2 ŁYŻKI TŁUSZCZU

1 SZKLANKA WODY

 Karczek w mleku

WYKONANIE

Mięso umyć, naszpikować  2 ząbkami czosnku, natrzeć sola, pieprzem, majerankiem oraz pozostałymi roztartymi ząbkami czosnku. Skropić olejem, schłodzić na 12 godzin.  Zrumienić na rozgrzanym tłuszczu. Podlać wrzącym mlekiem i dusić około 1 godziny, gdy mleko nie przykrywa mięsa dolać wrzącą wodę. Miękkie mięso wyjąć i pokrajać w plastry. Sos można zagęścić mąką.

Komentarze (2)

Dodaj komentarz
  • agattekh

    Taki karczek musi być pyszny :-)

  • wela2

    Mięso jest pyszne i miękkie.

© gotujcośniecoś
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci