Blog > Komentarze do wpisu
KARCZEK W MLEKU

1 KG KARCZKU BEZ KOŚCI

1/2 L MLEKA

4 ZĄBKI CZOSNKU

3 ŁYŻKI MAJERANKU

0LEJ

SÓL PIEPRZ

2 ŁYŻKI TŁUSZCZU

1 SZKLANKA WODY

 Karczek w mleku

WYKONANIE

Mięso umyć, naszpikować  2 ząbkami czosnku, natrzeć sola, pieprzem, majerankiem oraz pozostałymi roztartymi ząbkami czosnku. Skropić olejem, schłodzić na 12 godzin.  Zrumienić na rozgrzanym tłuszczu. Podlać wrzącym mlekiem i dusić około 1 godziny, gdy mleko nie przykrywa mięsa dolać wrzącą wodę. Miękkie mięso wyjąć i pokrajać w plastry. Sos można zagęścić mąką.

niedziela, 25 marca 2012, wela2

Komentarze
2012/03/27 20:55:53
Taki karczek musi być pyszny :-)
-
2012/03/28 12:05:02
Mięso jest pyszne i miękkie.